Ompolstring af Jørgen Bækmark stole

Vi har været så heldige at få lov til at ompolstre fire Jørgen Bækmark stole med en lidt særlig og lokal historie. Her er historien om fire stole som for første gang er blevet solgt på samme sted som vi nu har virksomhed. Det var nemlig sådan at der for 57 år siden lagde en brugsforening her hvor MKS er i dag, og det var her at stolene, som blev produceret på Tarm Stolefabrik, blev solgt til parret som stadig har dem i dag. Vi har udført ompolstring af Jørgen Bækmark stolene i flot kunstlæder og her er lidt af deres historie.

 

Jørgen Bækmark stole

Ompolstring af Jørgen Bækmark stole

Under sidste verdenskrig besluttede FDB sig for at gøre en indsats for at højne danskernes møbelkultur. Derfor ansatte man i 1942 møbelarkitekt Børge Mogensen, som skulle designe stole til danskerne til en overkommelig pris. Projektet gik trægt indtil man i 1947 købte Tarm stole og møbelfabrik, og så gik det stærkt. Fabrikken blev udvidet og jernbanen fik flere sidespor og læsseramper. I 1958 blev arkitekt Jørgen Bækmark leder af FDB’s møbelkontor. Sammen med andre dygtige arkitekter tegnede han møbler, der i dag er klassikere for dansk møbeldesign.

Vi kom til Sdr Vium i 1965 som nyuddannede lærere, og der var noget tomt i den nybyggede tjenestebolig. For nogle af de første penge vi tjente, købte vi møbler til stuen. Vi snakkede med Niels Danielsen, der var uddeler i Brugsen. Han kunne sagtens skaffe det, vi ønskede: et rundt bord og 4 stole (tegnet af Jørgen Bækmark). Vi blev så glade for sættet, at det har fulgt os lige siden.

Stolene havde fået nyt betræk 3 gange, og det var nu ved at være tiltrængt igen.

Derfor kontaktede vi Møbelpolstrer og kalechesmeden, John Jacobsen, i Sdr. Vium om opgaven. Det ville han gerne, og på denne måde kom stolene tilbage til Brugsen i Sdr. Vium, da John nu ejer stedet og har sit store værksted der. Opgaven blev løst godt, så stolene i dag står lige fine, som da vi hentede dem i Brugsen i Sdr. Vium for 57 år siden.

 

Sådan lød det fra det skønne par som vi har lavet opgaven for. Det har været en stor ære at få lov til at give deres stole nyt liv.

Har du også møbler med en unik historie, der fortjener en makeover? Så tøv ikke med at kontakte os – vi ser frem til at høre fra jer.

TIlmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtage nyheder, tips og gode tilbud fra Jeres Møbelpolstrer og Kalechesmeden i Sdr. Vium ApS.

Du er nu tilmeldt dig vores nyhedsbrev