Kunder fra hele landet strømmer til Møbelpolstrer & Kalechesmeden

Finesserne er i orden, og behovet for faget stiger. Den kombination trækker folk til Sdr. Vium, hvor John Fisker Jacobsen ompolstrer og laver kalecher i stor stil. Han fortæller om en positiv udvikling, hvor mange ordrer lander hos virksomheden.

Åbent hus har skærpet opmærksomheden på den høje grad af faglighed og ekspertise hos Møbelpolstrer & Kalechesmeden (MKS): ”Vi havde håbet på 50-100 gæster, men der kom tæt på 150 gæster. Vi gav over 30 tilbud, og halvdelen blev hurtigt landet til ordrer. Vi har fået rigtig mange spændende opgaver ind,” bekræfter John Fisker Jacobsen.

Sammen med sit personale laver han kalecher til et hav af både og polstrer en lang række, forskellige møbler. Flere kunder ønsker en helt ny kaleche til deres båd. Andre har et ønske om at få ompolstret et klassisk designermøbel eller et andet møbel til hjemmet, for eksempel en spisestuestol. Der er også stor efterspørgsel på nye hynder til campingvogn, sommerhus eller et møbel af den type, der skal kunne tåle at stå udenfor. ”Vi har haft en kunde, der skulle bruge en ny madras til sin autocamper. Vi lavede først en model, og ud fra den lavede vi så en helt ny madras,” fortæller John Fisker Jacobsen.

Andre kunder tegner selv en model til drømmehynden, og så beder de Møbelpolstrer & Kalechesmeden om med baggrund i modellen at lave det ønskede produkt. Borgere fra et stort opland har fået øjnene op for finesser og kvalitet fra Sdr. Vium. En lang række byer og egne var sammen med borgere fra lokalområdet repræsenteret ved åbent hus-arrangementet. Det gælder blandt andet Langeland, Nyborg, Middelfart, Fredericia, Kolding, Sønderborg, Esbjerg, Aarhus, Silkeborg, Ringkøbing og Holstebro: ”Vi har kunder fra et

bredt område, og selvfølgelig også fra nærområdet,” fortæller den succesfulde forretningsmand.

Reparationer, vask og imprægnering af kalecher er også blandt de opgaver, der bliver håndteret hos Møbelpolstrer & Kalechesmeden. Og det er langt fra sidste gang, John Fisker Jacobsen inviterer til åbent hus. For det giver nye kunder, og det betyder masser af nye og spændende opgaver til personalet. Endnu vil han ingen detaljer afsløre for næste års aktiviteter. Men der satses stærkt på, at der også i efteråret 2022 vil blive inviteret til åbent hus hos den populære virksomhed i Sdr. Vium.

De aktuelt nordligste kunder er fra Aalborg og Hals, fortæller John Fisker Jacobsen: ”Der har vi fået en del opgaver. Det har vi aldrig tidligere haft i samme omfang,” konstaterer John Fisker Jacobsen.

En løbende udvikling er i gang hos Møbelpolstrer & Kalechesmeden, som blandt andet nyder gavn af en ny hjemmeside designet og produceret af firmaet JVR Consult ApS. Og John Fisker Jacobsen er meget tilfreds: ”JVR har lavet en kanon flot hjemmeside. Via hjemmesiden får vi hver uge forskellige henvendelser og op til 15 forespørgsler.”

John Fisker Jacobsen glæder sig også over at få ordrer, der giver ham mulighed for at bruge sine evner inden for vidt forskellige områder. Møbelpolstrer & Kalechesmeden sætter stor pris på at arbejde med både små og store opgaver: ”Men der er en tendens til, at de fleste ordrer på kalecher er rimeligt store og avancerede.”

Siden 2012 har lokalerne i Sdr. Vium været centrum for virksomhedens aktiviteter. Forventningerne til virksomhedens fremtidige økonomi er skærpet, og medarbejderne nyder at gøre en ihærdig indsats og levere kvalitetsarbejde. ”I år har vi ansat to på fuld tid og en på flekstid. Inklusiv mig er vi ni ansatte i firmaet. ”Det, jeg kæmper for nu, er at få nogen oplært i at kunne lave modelarbejdet. Det er min akilleshæl. For hvis modellen ikke er 100 procent i orden, bliver det færdige resultat aldrig godt nok, uanset

hvor godt og flot det er syet. Lige nu har jeg to medarbejdere, som bliver oplært i den disciplin. Og jeg har en forventning om, at vi næste sommer vil være så langt fremme, at jeg kun skal med ud på en tredjedel af opgaverne,” fortæller John Fisker Jacobsen.

Møbelpolstrer & Kalechesmeden nyder godt af danskernes aktuelt meget store lyst til at investere i ting til hjemmet: ”Det er, som om pengene sidder løsere på folk. Hvis man ikke lige kan komme ud at rejse, så øges fokus på båd, campingvogn og autocamper, der så lige skal shines up.”

Mens store dele af verden på grund af corona har været lukket eller svært tilgængelig, er der sket en markant stigning i antallet af bådejere, som kontakter John Fisker Jacobsen for at få lavet hynder eller/og kaleche. Det giver travlhed hos Møbelpolstrer & Kalechesmeden, hvor John Fisker Jacobsen sammen med sit trofaste personale nyder at udføre lige præcist de specialopgaver, som kunderne ønsker. Han siger: ”Jeg har dygtige folk, og vi har travlt med en lang række specialopgaver for kunder rundt omkring i landet.”

TIlmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtage nyheder, tips og gode tilbud fra Jeres Møbelpolstrer og Kalechesmeden i Sdr. Vium ApS.

Du er nu tilmeldt dig vores nyhedsbrev